Bønne Brownies
En enkel og sunn oppskrift som passer godt når du har lyst på noe søtt i ukedagene. Brownies som både er protein- og fiberrik, og er en perfekt måte å tilfredsstille søtsuget samtidig som du opprettholder en sunn livsstil.
Nivå:
Lett
Klart om:
1h 10min
Fri for:
Gluten, melk
Godt til:
Dessert
Vår Ambefalte
Ukedagenes dessert
Av: Amalie E. Vagle
Bønne Brownien er vår aller første oppskrift og ordentlige bidrag til dere. Vi ønsker å gjøre det både godt og til og med sunt å momse litt, slik at man kan kose seg på samme måte i uken som i helgen. En god og anerledes brownie for deg som elsker å momse. Nyt den perfekte blandingen av smak og næring i hver matbit, kansje blir Bønne Brownies din nye “unguilty pleasure”.
Ingredienser
- 1 boks(380 g) sorte bønner
- 2 stk egg
- 1 dl havregryn
- 1 dl kakaopulver
- 1,5 dl honning
- 1,5 ts vaniljesukker
- o,5 ts salt
- 0,5 ts bakepulver
- 3 ss Oliven olje
- 1 plate kokesjokolade (valgfritt)
(Honningen kan byttes ut med andre søtningsstoffer)
1. Start med å sette ovnen på 175 grader celsius
2. Så putter du alle ingrediensene i i en blender. Pass på at du ikke kvitter deg med bønnevannet, men også har det i blandingen. (Om du har valgt å ha oppi kokesjolkoade grovhakker du den og putter den i røren etter at den er blendet ferdig.)
3. Når du har blendet alt sammen til en røre kan du helle den i en brødform eller en 17dm rund form.
4. Sett formen midt i ovnen og la steke i 35-40 min.
Sjokoladetopping?
Ønsker du å fudge opp brownien din litt? Lag en hærig sjokoladesaus til å ha på toppen av bownien din da.
- 1 ss kakaopulver
- 3 ss honning
- 1 ts vaniljesukker
- 100 g kokesjokolade
- 50 g smør
(Denne sausen vil gjøre kaken litt mindre sunn, men er 100% verdt å ha på )
1. Smelt sjokoladen og smøret og rør det sammen
2. Så har du oppi resten av ingrediensene og rører sammen
3. Ha sausen på kaken og kos deg!